Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравословното хранене може да ни предпази от нервен срив

Нервен срив е клиничен термин, използван за означаване на остри емоционални или психологически сривове. Изследвания са показали, че една трета от хората са на ръба на нервна криза, в някакъв момент. Нервният срив е нещо като психическо разстройство. Той не е болест сам по себе си. Нервният срив може да бъде резултат от претоварване с емоции в личен или професионален план. Човек с нервен срив може да страда от объркване, дезориентация и да плаче неконтролируемо. Човек може да загуби увереност и самочувствие, а има и хора които не могат да се движат.

Има различни симптоми на нервен срив. Някои страдат от безсъниеи загуба на апетит, други са умственно нестабилни, което може да доведе до тревожност и депресия. Има и хора, които може да покажат признаци на делириум и амнезия и да имат по-чести кошмари. Нервният срив обикновено се причинява от фактори, които влияят върху живота на дадено лице драстично. Например смърт на любим човек, загуба на работа, неизплатени дългове, разбити отношения и т.н. Други фактори, които могат да причинят нервен срив са наркотици, алкохол и фамилна анамнеза за психични разстройства.

За лечение на нервна криза се използват психотропни медикаменти, психотерапия, антидепресанти и успокоителни. Много голяма част от хората се излекуват и се връщат към нормалния живот.

За да избегне нервната криза човек трябва да прекарва повече време край семейството и приятелите си и да си даде почивка след тежък и напрегнат ден. Необходимо е също така човек да спи минимум по 8 часа на ден и да се храни здравословно. Ароматерапия също е ефективен метод за справяне с нервния срив.Упражненията и медитацията са много полезни при хора с нервен срив, те помагат на човек да се оттърси от стреса и натрупаното напрежение и по този начин да се предпази от нервен срив.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *