Нервна система - състояния и заболявания | Интеркостална невралгия

Напиши отговор
  • RE: Интеркостална невралгия
    от NoMoreNoLess | 08.01.2022 17:06

    Някой излекувал ли е това състояние? Всички пишат, че го лекуват дълго време и се появява пак...
  • RE: Интеркостална невралгия
    от Теди | 31.05.2021 12:16

    Със силни болки в " стомаха ". Една година лечение на стомах без резултат. След много инжекции на дексометазон и профинид болката се оказа опасваща. Тръгва от диафрагмата и като лента опасва ребрата и стомаха. Парене ,стягане, иглички. Болката е ужасна не подлежи на никакви обезболяващи. Пих даже седем месеца антидепресанти клонарекс. Иде ми да пищя от болки . Моля за помощ.
  • RE: Интеркостална невралгия
    от Siika Radeva | 14.07.2019 11:02

    Благодаря за систематизирането на нещата! Много полезно! И аз се видях принудена да правя всички тези неща едно по едно през различните години, защото и аз имам доста тежка сколиоза. От прозорец развих плексит под лявата лопатка. От климатик зад кръста направих дискова херния. Заради липса на достатъчно натоварвания на гърба и ръцете периодически имам проблеми и се появи плексит и на дясната страна, който сега е дори по-зле от стария (левия). Но и аз през годините съм установила, че най-добре ми действа МАСАЖЪТ! МАСАЖЪТ е най-доброто средство за отпускане и разслабване. Понякога не си лягам без да се намажа с нещо. Освен немските кремове с конски кестен, много добра работа вършат и мазилата на руската фирма 911, има едно с пчелна отрова и камфор. Помага! Пластирите са ме спасявали зимата много пъти. И имам една рецепта за шипове, която от години мисля да пробвам. Казват, че премахва шипове. Ще видим. Ще пиша ако успее да направи това. Ще е голямо чудо!
  • RE: Интеркостална невралгия
    от Deni | 06.02.2019 16:56

    Имам периодично болки в гърба(от врата до кръста,плюс стомаха,гадене,виене на свят и тежест в гърдите).Имам лека сколиоза, която може би оказва влияние.Ходих на различни лекари, физиотерапии,нагревки...то не беше радикулит, плексит, шипове,межд.невралгия...всеки казва различно.Пила съм Мидокалм,Милгама,Диклофенак,Нурофен...Само си развалих стомаха и не ми помогнаха.Единствено имах облекчение от Дексаметазонът,който е доста вреден.Нещата,които ми помагат са:1.Масаж, масаж и пак масаж! Ходя при човек,който работи със спортисти 2,Масажът с вендузи също помага за отпускане на мускулите 3,Лечебна гимнастика,плуване(за укрепване на мускулите) или йога(разтягащи упражнения) 4,Пия магнезий(органичен) и вит.Б комплекс.5,Трябва да се пие вода!Мускулите се възстановяват по-бързо, когато са хидратирани.6,Мазила с див кестен или капсаицин, пластири с капсаицин.7.Спане на твърд матрак 8,За бързо облекчение пия чай или гореща вода-топлината помага.9,Избягвам студ и течение.Дано съм била полезна :)
  • Re: Интеркостална невралгия
    от Доц. д-р Цончев, дм | 22.08.2018 10:49

    Към днешна дата как сте?
  • Re: Интеркостална невралгия
    от jivkov | 06.08.2018 17:38

    Здравеите Моят проблем с тази интеркостална невралгиа започна от февруари месец 2018. Започна с тъпа болка в ляво под сърцето и постепенно се овеличи и то за 1 вечер направо ацки мръки, личният лекар ме пусна на снимка на бели дробове естествено нищо сериозно сичко е ок. Ими каза че е мждуребрена невралгиа изписа ми инжекции 1 седмица и милгама което нямаше много голям ефект след спиране на леченирто. След което то тая уж междуребрена невралгиа плучих нещо като чели немога да си взема въздух нормално. След което направих още една ренгенова снимка което пак нищо не показа отделно ме гледаха на ренгеноскопия пак нищо ходих на невролог и там хапчета за жалост пак не помогха. Последно ходих на един спеялист кадето идва в нашия град. Прегледа ме на видиозон каза че е било интеркостална невралгиа изписа ми милгама и нурофен които горе доло помогнаха но имаше моменти които пак ме болеше и то гадно отпидох пак при него щото ми каза след 20 дена пак да ида прегледа ме пак изписа ми илгама пак но ми изписа и аспирин протект което много ме очуди щото знам че е за разреждане на кръвта зех да ги пия да има ефект но има дни които постояно си осештам тая болка и ми каза че това се е получило от преохлаждане на тялото. та въпросоът ми е за колко време се оправя тая невралгиа и дали изопщо е невралгиа според моите симптоми аз съм на 22 години и я имам тази проклетиа от 6 месеца близо има дени в които ме боли и в които не но се осеща лека болка. моля помогнете щото вече започвам да се отчаивам и си мисля да не е нещо друго по сериозно благодаря предварително.
  • Re: Интеркостална невралгия
    от Моника Иванова | 23.01.2013 15:51

    Здравейте! На 22г съм и от близо 3 години имам интеркостална невралгия, но в крайна сметка нищо сериозно не съм предприемала. Болките в гърдите се появиха, когато дядо ми почина...предполагам, че това също може да е допринесло за появата на това "чудо". Не можех да лежа, слагах си минимум 3 възглавници като спя, за да ме отпусне малко, изморявах се много бързо, дори само при изкачването на стълби (а живея на 2рия етаж). В началото пиех само витамини, но не ми помагаха много. Преди 2 години ми поставиха диагнозата "системен лупус" и оттам се почна лечение пък за това. Лечението на лупус по принцип е доста агресивно, а в началото пък още повече. Но "за щастие" лечението подтиска въпросната невралгия и поне от това не се оплаквах. В момента лекарствата са ми намалени драстично и отново понякога имам болки в гърдите или пък рамото (особено, когато леко настина или ме духне малко студен вятър). В такъв случай взимам "Паракофдал". Изписаха ми го преди 2 години заради силни менструални болки (от години ги имам и нищо не помагаше). В самата листовка пише, че е и за невралгии и наистина помага. :)

Напиши отговор